Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Pol Omedes en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre l’Òscar Latorre al nostre qüestionari.

Òscar Latorre - trompetistesCAT

Any de naixement…

1995

Lloc de naixement…

Olesa de Montserrat

Lloc de residència…

Ara mateix a Basilea

Signe zodiacal…

Sagitari

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Vaig començar amb la trompeta als 6 anys a l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat

Per què la trompeta?

Doncs recordo fer la roda d’instruments (així li deien a l’escola quan cada professor d’instrument ens feien una petita introducció) i em va cridar molt l’atenció la trompeta. Vaig quedar fascinat pel simple fet de fer sonar una nota, gairebé com si fos per art de màgia. A part, no entenia com carai es podia fer tot amb només tres pistons, molt innocent…hehe

Qui són / han estat els teus mestres?

Uff… aquí tinc un llistat força extens.

A Olesa vaig començar amb el Néstor Munt, trompetista de la vella escola i una gran persona. Ell ha estat una de les persones que m’és m’ha influït a la meva vida, qui em va fer descobrir la trompeta, la música afroamericana i qui em va donar consells molt savis sobre la vida en general. A l’escola de música d’Olesa també vaig tenir molts altres grans professors com l’Oriol Camprodón, el Miquel Àngel López, Isabel Muniente entre d’altres.

El Pepe G. Balasch també va ser un increïble professor amb qui vaig compartir uns meravellosos anys tocant amb la Big Bom Band de Sallent. Aquí, quan tenía uns 16 anys, és quan vaig conèixer al David Pastor. Em vaig sentir totalment fascinat pel seu domini de l’instrument i la seva sòlidesa com a músic. La veritat és que li vaig literalment robar mil coses que ell tocava, això sí, una octava més avall del que ell tocava… hehehe. Tot i això el David em va convidar a formar part de la OJO del Taller de Músics i estudiar allà amb ell.

Al 2013 és quan començo el grau superior a l’ESMUC estudiant trompeta amb l’estimat Matthew Simon, qui em va patejar el cul (tot i que amb carinyo) ensenyant-me que tocar la trompeta no és ” moco de pavo”, que requereix constància i molta dedicació. Amb ell vaig treballar molt el so i a passar pels canvis conscientment (cosa que encara intento …). A l’ESMUC també vaig estudiar amb la increïble Mireia Farrés, qui gairebé em va fer plorar quan em va tocar una escala de Do major (no hase falta desir nada más…). A banda de professors d’instrument també vaig tenir estudiar amb increïbles músics com el Lluís Vidal, Dani Pérez, Joan Díaz, Joan Monné, Francesc Capella, Albert Bover, Eladio Reinón, David
Xirgu, Horacio Fumero per mencionar-ne alguns.

Crec que és imprescindible parlar d’en Benet Palet. De ben jovenet, la meva mare m’acompanyava ( amb molta il·lusió i paciència també…) a les jams que es feien els divendres a l’escola de Bellaterra. Allà vaig conèixer al meravellós Benet. Extraordinari músic multiinstrumentista, improvisador i trompetista, per a mi dels millors del món.

Al 2019 vaig tenir la immensa oportunitat de formar part del programa Focusyear Band 19-20 al Jazzcampus de Basel. Va ser una de les experiències més potents que he viscut mai, tot i que la pandèmia ens va enganxar a meitat d’any. Amb aquest programa vaig poder tocar, conèixer i aprendre com mai amb músics mooolt potents com: Jorge Rossy, Kurt Rosenwinkel, Guillermo Klein, Kendrick Scott, Ralph Alessi, Ingrid Jensen, Steffon Harris, Wolfgang Mouthspiel i molts d’altres.

Després d’aquesta inoblidable experiència, vaig decidir quedar-me a Basilea per fer el màster en composició que estic cursant actualment. Gairebé podria dir que estic vivint un somni aquí estudiant composició amb el Guillermo Klein. A part, tinc la sort d’estar amb els meus músics preferits com a professors d’instrument que són el Mark Turner i l’Ambrose Akinmusire!!!

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Moltíssims, tinc una llista molt llarga…però en mencionaré uns quants: Clark Terry, Satchmo, Clifford Brown, Kenny Dorham, Miles, Dizzy, Lee, Booker Little, Freddie Hubbard, Woody Shaw, Don Cherry, Roy Hargrove, Terence Blanchard, Nic Payton, Wynton Marsalis, Ambrose, Peter Evans………………

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Trompeta Di Grigoli (Vito di Grigoli, luthier de Cammarata Sicília) amb una boquilla Monette B3 S3.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Warm up, treballar aire, so, flexibilitat/articulació, resistència i dits.

Quins són els teus projectes actuals?

Ara mateix està tot bastant parat i m’estic dedicant molt a estudiar a l’escola. Tot i això, tinc varis projectes aquí Basilea, amb en Paulo Almeida, Martín Theurillat, el meu quartet amb el qual he gravat el meu últim disc «A Pathway to Become» (Seed music), i tot just ara he començat un trio amb Iago Fernández a la batería i Nadav Erlich al contrabaix. També estic al quartet del Martí Serra i al projecte Songs Nina Sang també amb el quartet del Martí + la Rita Payès.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Bé, ja he dit lo del trio. De moment tinc algunes coses al cap, però res definit.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

La veritat és que em costa molt sentir-me satisfet del tot, però participar al Focusyear podria ser una de les coses que m’han fet sentir més bé.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

Crec que en formacions petites de jazz podria dir.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

buf…molts també. Charlie Parker, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Duke Ellington, Coltrane, Art Blakey, Tony Williams, Ron Carter, Mark Turner i un infinit etc.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Ara mateix no m’hi estic dedicant. Vaig dedicar’m-hi uns quants anys, però ara per ara no perquè vull aprofitar el temps per estudiar i tocar. Potser d’aquí un temps.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Piano

Una afició no musical?

Fa uns anys et diria que el skate o el monocicle. Ara, cuinar.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Miles Davis – Live in Antibes, France (1969-07-25)

 

Kurt Rosenwinkel Group – Jackie’s place – 2006

 

Trompetisme!

https://www.youtube.com/watch?v=QruR7kB_qss

 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Doncs em podeu trobar a instragram @oscarlatorremusic i facebook.
Plataformes com spotify, apple etc.
També l’enllaç a la pàgina de Seed music on podeu aconseguir el meu nou disc:

https://seedmusic.eu/producte/a-pathway-to-become-dig-cat/

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

En Gregori Hollis! No sé si ha participat o no?


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!