Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Luis González en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el David Pastor al nostre qüestionari.

David Pastor - trompetistes.cat

Any de naixement…

1974

Lloc de naixement…

Bad Honnef (Alemanya)

Lloc de residència…

Barcelona

Signe zodiacal…

Tauro

A quina edat vas començar amb la trompeta?

9 anys

Per què la trompeta?

Perquè a la banda no quedaven fagots 🤣

Qui són / han estat els teus mestres?

Manuel López, Jaume Espigolé i Mike Mossman

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Son tants…però et diré que qualsevol persona que agafa una trompeta i aquesta es converteix en el seu “Modus vivendi”; per a mi, és un heroi.

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Actualment toco amb instruments de la marca Schagerl , toco amb Sib els models “Gansch Horn Light” per a jazz, “Nodus” per a clàssic i grans formacions, “Las Vegas” per la feina comercial i “Aglaea” pel flugel Horn.
També faig servir els meus models de boquilles “Warburton”.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

La meva rutina d’estudi on treballo el que per a mi son els tres pilars de l’estudi de la trompeta. Amb això aconsegueixo un bon rendiment i la versatilitat que em caracteritza.

Quins són els teus projectes actuals?

El meu projecte més ambiciós és Symphonic Jazz Sketches a on s’uneix orquestra simfònica i quartet de jazz. Consisteix en un viatge apassionant per l’història del jazz, a on la trompeta és la principal protagonista. Ja s’ha estrenat a l’auditori d’ Alacant amb la ADDA Simfònica, sota la direcció de M.A. Navarro. El meu somni és col·laborar amb orquestres internacionals amb aquesta meravellosa proposta.

I, com no, Film Sessions, premi Carles Santos de la música valenciana al millor disc de Jazz, aquest projecte que m’ha donat tantes alegries i que m’ha fet voltar per mig món, sempre serà la nineta dels meus ulls.

David Pastor - #trompetistesCATAlgun projecte futur que puguis desvetllar?

Unir el món clàssic al món del jazz m’omple l’ànima i difondre que aquests gèneres no estan tant allunyats em fa feliç. El meu nou projecte, en el que encara estem treballant, va en aquesta línia i torno a confiar els arranjaments al mestre Francesc Capella.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

La meva gran satisfacció ha estat la digitalització: he fet concerts en streaming, he creat el meu propi estudi de gravació (des d’on han sortit col·laboracions internacionals molt interessants) i les masterclasses online han estat el meu dia a dia.

Ara, he llançat el meu propi Curs Online de trompeta, del que estic especialment satisfet i que està tenint molt bona acollida entre els trompetistes: Trumpet Master.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

La versatilitat és la meva principal condició. M’encanta comunicar-me en diferents llenguatges i transmetre sentiments i emocions en l’estil musical que calgui. Disfruto adaptant-me.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

No hi ha dubte, Miles Davis.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Actualment soc professor a l’Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics i compagino aquesta activitat amb els tallers de Jazz de la Universitat Jaume I de Castelló.

Ademés, col·laboro amb altres universitats i conservatoris com la Universitat de València i d’altres internacionals com la Universitat de Florida o la Universitat Veracruzana de Mèxic, entre d’altres.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

El fagot 😉 Vaig quedar fascinat de petit amb la pel·lícula Fantasia de Disney que comença amb el solo de fagot de La Consagració de la Primavera, de Stravinsky.

Una afició no musical?

Soc un foody incondicional; m’enamoren els vins de la terreta i el formatge d’autor.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

En vídeo, una peça difícil d’interpretar i agraída d’escoltar: The Green Hornet Theme també sota la direcció de M.A. Navarro.

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Al meu web davidpastortrumpet.com trobareu tota la informació sobre projectes actuals, agenda i botiga online per fer totes les compres prenadalenques 😉

A les xarxes soc hiperactiu a Instagram, Youtube i Facebook
I a Spotify podeu escoltar alguns dels meus àlbums i col·laboracions.

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja? 

Carlos Megías, estás nominat!


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!