Seguint la nostra cadena de recomanacions, el David Pastor en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el Carlos Megías al nostre qüestionari.

Carlos Megías - trompetistes Catalunya

Any de naixement…

1983

Lloc de naixement…

Almansa (Albacete)

Lloc de residència…

Vilanova i la Geltrú (des de fa només un parell de setmanes). Els últims 15 anys a Sabadell.

Signe zodiacal…

Càncer

A quina edat vas començar amb la trompeta?

No estic segur, crec que als 7 anys.

Per què la trompeta?

El meu avi va tocar la trompeta de manera professional. El meu pare va fer els seus “pinitos” amb l’instrument. Al meu germà i a mi ens va tocar seguir amb la tradició.

Qui són / han estat els teus mestres?

Javier Alabadí al grau elemental i professional, a Almansa. José María Ortí al superior de València. Luis González a un postgrau al Liceu, Barcelona. I, entre “idas y venidas”, sempre amb el meu avi, el més crític de tots però amb molta estima.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Si he de triar-ne un, clarament em quedaria amb Maurice André, pel que em transmet i pel que m’ha influït tota la discografia. No parava d’escoltar-lo en l’època que estudiava a València. M’encanta també Chet Baker.

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

En les Sib i Do, utilitzo Bach. Tinc una Mib Schilke i una piccolo Stomvi. Estic en cerca i captura d’una trompeta en Do que m’agradi per l’orquestra, però no hi he trobat substituta per ara.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Un exercici tècnic que em faci sentir-me còmode tocant la trompeta. Normalment són exercicis molt avorrits, tipus notes llargues i flexibilitat, fets de manera molt pausada.

Quins són els teus projectes actuals?

Sóc trompeta solista de l’Orquestra Simfònica del Vallés, des de fa ja 15 anys, i vaig cap a l’assaig cada dia amb la mateixa il·lusió. Hi ha un gran equip musical i humà allà.
Col·laboro amb altres orquestres del territori i de vegades també amb l’ONE. Amb els companys solistes de l’OSV vam crear una Acadèmia de metalls. Ara, per qüestions del COVID ho tenim aparcat, però en breu tornarem a activar el projecte.
A més a més, compagino aquesta tasca amb la docència.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

En breu tindreu notícies sobre un quartet de trompetes que estem creant. Amb tres trompetistes molt “cracks”.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Vaig tocar el Shostakovich de piano i trompeta al Palau de la Música fa uns anys amb l’OSV, i em va fer especial il·lusió que la meva família pogués compartir aquest moment amb mi.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

A l’orquestra simfònica em trobo molt còmode tocant. Però crec que disfruto més quan faig música de cambra o toco en algun grup de jazz, tipus big band.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Gràcies al fet de formar part d’una orquestra simfònica, he pogut treballar al costat de grans directors i solistes de tot tipus de música (des de Paquito D’Rivera fins a Sting). Però posats a somiar, segurament em fliparia molt tocar amb Metallica. Escolto molt el disc que tenen amb la San Francisco Symphony i m’agrada imaginar-me en la secció de trompetes en el moment d’aquella gravació.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Actualment treballo molt com a docent. Estic al Conservatori de Vilanova i la Geltrú, a Puig-reig i al Conservatori Superior del Liceu.

A banda de la trompeta… un instrument preferit

Des de fa un any i poc estic estudiant bateria. Acabo de treure tota l’energia que em queda i m’encanta!!!

Una afició no musical?

Qualsevol esport amb una pilota de per mig. Sobre tot futbol i pàdel. I cuinar i menjar bé, jajaja!

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

No tinc cap preferida, tot que consumeixo bastant material audiovisual en línia. Comparteixo el somni del que parlava abans:

 

I de regal, un clàssic:

 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir.

Faig servir Facebook (Carlos MeGa) i Instagram (@carlos_megias_trumpet) durant èpoques que em ve de gust compartir el que faig, però he de dir que tinc altres èpoques en què gairebé no les faig servir.

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Clar, en Ramon Figueras, trompetista i col·lega, que tot el que toca, ho fa de manera que em deixa bocabadat. Em té enamorat el Ramonet!


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!