Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Josep Antoni Casado en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el Luis González al nostre qüestionari.

Luis Gonzalez - trompetistes.cat

Any de naixement…

24/6/1969

Lloc de naixement…

Silla (Valencia)

Lloc de residència…

Barcelona

Signe zodiacal…

Cancer

A quina edat vas començar amb la trompeta?

 Vaig començar als 10 anys a la Banda de Silla, el meu poble a València.

Per què la trompeta?

Quan vaig començar música, tenia clar que volia tocar la trompeta. Es el instrument amb el que més  me identificava i a dia d’avui  encara sento el mateix.

Qui són / han estat els teus mestres?

Els meus mestres han estat Eduardo Tarín a la meva banda, Leopoldo Vidal al Conservatori de Valencia y Pierre Thibaud a París i Bo Nilsson a Suècia.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Sento admiració per molts trompetistes, de moltes èpoques  i estils diferents. Sempre aprens coses de cadascú. La personalitat es transmet directament amb la manera de tocar i d’expressar-se amb l’instrument. Es això tal vegada, es el que més admiració em provoca. Per dir alguns serien Maurice André, Rafael Méndez, Wynton Marsalis, Hakan Hardenberger, i un llarg etc..

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Jo fa molts anys que toque amb les trompetes Stomvi, que es fabriquen a València des de fa 35 anys. Per a mi es una sort poder tocar amb uns instruments increïbles, que ademés em permet treballar amb la persona que els ha ideat. Crec que és una sort. Estic encantat dels instruments i de lo que me aporten.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Un bon escalfament i acabar tocant alguna música bonica que em faça disfrutar a mi i sobretot als meus veïns!!!! jejeje….

Quins són els teus projectes actuals?

Acabo de gravar el meu quart disc amb el meu amic i  tromboniste Carlos Gil. El disc es diu “Sinergies” i just anàvem a començar a fer la presentació quan va venir la pandemia. Només ens deixen, rependrem els concerts de presentació.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Tinc un projecte nou amb procés, però fins que no estiga en martxa no puc dir res!!!!

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Tinc molts bons records de molts moments diferents, però crec que em quedaria amb l’estrena del concert per a Trompeta i Orquestra “Viñetas Sinfónicas” de Juan José Colomer al  Auditori Nacional de Madrid amb l’Orquestra de la Comunidad de Madrid. Es un concert escrit i dedicat per a  mi. És  molt exigent i bonic a la vegada. Després he tingut la sort de poder-lo gravar amb l’Orquestra de Granada.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

Tal vegada siga tocant en l’Orquestra, o en un grup de cambra. També amb piano i orgue em trobo molt còmode.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Amb molts!!! Aquí la llista si que seria molt llarga!!!

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Soc professor de trompeta des de 2003 a “Musikene” que es el Conservatori Superior de Música del País Basc. 

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

La veu.

Una afició no musical?

M’agrada molt llegir, fer esport, el cine, i cuinar.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Si del meu últim disc “Sinergies”.

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Al facebook la meva pagina professional Luis González i al Instagram @luisgonzalezmarti

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Si, propose al David Pastor.


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!