Seguint la nostra cadena de recomanacions, l’Òscar Latorre en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el Gregori Hollis al nostre qüestionari.

Gregori Hollis - trompetistesCAT

Any de naixement… 1994

Lloc de naixement… Barcelona

Lloc de residència… Sant Esteve de Palautordera

Signe zodiacal… Aries

A quina edat vas començar amb la trompeta? Als 7 anys a l’escola Oriol Martorell

Per què la trompeta?

La meva mare és violinista i em va posar un violí a les mans amb només 3 anyets. Quan en tenia 7 i havia d’escollir un instrument vaig voler anar una mica en contra i el que volia era tocar la Tuba!! (per fer la punyeta jo crec…jeje) Em van dir de l’escola que la tuba era massa gran per mi i que n’escollís un altre. Va coincidir que durant aquest període vaig anar a un assaig de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat on la meva mare era la concertino i em vaig topar amb en Matthew Simon entre passadissos. Ell em va començar a fer bromes i va imitar un so de cavall amb la Trompeta, va ser llavors quan vaig descobrir l’instrument i em vaig quedar fascinat per la Trompeta. A part coincidia que estaven fent uns concerts on feien alguns gags divertits i de tant en tant tocaven alguns estàndards de jazz on el Matthew tocava les melodies i es feia alguns solos… Això encara em va flipar més i em vaig quedar enganxat al Jazz!

Qui són / han estat els teus mestres?

He passat per molts llocs diferents des de ben petit. Vaig començar trompeta a l’Oriol Martorell amb el Lluís Bellver (Que era el professor de trombó, ja que encara no hi havia professor de trompeta perquè fins llavors no hi havia cap alumne de trompeta…). Després vaig traslladar-me a Sant Celoni on vaig rebre classe amb el professor més important de la meva infància, l’Albert Cruz. Gràcies a ell vaig començar a improvisar. Després vaig seguir els meus estudis al Conservatori de Granollers on vaig tenir de professor de trompeta a l’Ivó Oller amb qui vaig aprendre mil conceptes tècnics de l’instrument que fins llavors no havia treballat i vaig fer una gran evolució amb l’instrument. També vaig rebre classe d’harmonia i piano amb Martí Ventura, un dels meus primers mentors en l’àmbit de la composició i improvisació. Després vaig entrar a l’ESMUC on vaig rebre classe de trompeta amb Matthew Simon i em va fotre més canya que ningú! A l’ESMUC també vaig rebre classes que em van marcar molt en l’àmbit de l’harmonia, piano i composició amb Francesc Capella i Lluís Vergés. A part també vaig començar a formar-me en les congues i percussió llatina amb Dani Forcada com a instrument secundari. Mentre em formava a l’ESMUC vaig rebre classes amb David Pastor per millorar la meva interpretació com a trompeta Lead. També vaig estar 2 anys fent classes de tècnica avançada i correccions d’alguns mals hàbits amb el Gonzalo Álvarez, ell és el metge de la trompeta, ha sigut un dels professors més importants de la meva vida i ha sigut amb ell on he pogut consolidar-me com a trompetista. També he fet classes esporàdiques amb Mireia Farrés on he après conceptes molt més abstractes sobre l’instrument. Durant un viatge a Nova York vaig rebre 2 classes de trompeta Lead amb Greg Gisbert i gràcies a ell vaig poder estar assentat literalment al costat de Wynton Marsalis i parlar amb ell durant dos dies sencers d’assajos de la Lincoln Center Orchestra, una experiència que mai oblidaré i d’on he aprés mil coses. També vaig rebre classes d’improvisació amb Michael Rodriguez un dels meus trompetistes preferits. A part d’això he rebut moltíssimes classes de Gonzalo Grau, el meu gran referent com a compositor de música llatina i timba. Actualment fa dos anys que estic estudiant improvisació avançada amb Llibert Fortuny, professor i mestre que m’ha ajudat a consolidar tots els fonaments i conceptes respecte a la improvisació i que m’estan fent volar amb l’instrument.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

En tinc uns quants… Haig de començar per el millor, Clark Terry. Després vindria Wynton Marsalis, Michael Rodriguez, Roy Hargrove, Brian Lynch, James Morrison, Claudio Roditti, Charlie Porter, Avishai Cohen, Nicholas Payton, Randy Brecker, Fabrizio Bosso… I els clàssics: Miles, Woody Shaw, Clifford Brown, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Chet Backer…

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Des de sempre vaig amb boquilla Monette B2, la faig servir per tot tipus de feines.
Porto una trompeta personalitzada per un luthier de Londres, és una barreja entre Schilke i Smith Watkins.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

En quant a tècnica: registre, notes llargues, flexibilitat i articulació. El primer que faig en començar el dia es l’exercici del David Pastor on toco tot el meu registre des del F2 (en concert) fins el F5 intentant aumentar sempre dos o tres notes.

Combino el meu estudi tècnic de trompeta amb estudi de trombó. Em va bé tant per millorar amb el Trombó com per relaxar-me i millorar amb la Trompeta.

En quant a música: No em pot faltar practicar conceptes d’improvisació sobre una base de II-7 V7 Imaj7 en tots els tons durant un parell o tres de rodes. Després d’això miro repertori, tant pot ser clàssic com modern.

Quins són els teus projectes actuals?

Actualment estic a punt de treure el meu primer disc com a solista. Es tracta d’un disc basat en l’estil de Latin-Jazz fusió amb Flamenc on plasmo totes les meves influències amb només composicions originals. Fa un any que el tinc enllestit, però per culpa de la pandèmia no l’he pogut treure…
També tinc un altre projecte amb un format molt més gran anomenat Kontimba. Com a compositor amant de la Timba i la música llatina utilitzo aquest projecte per expressar la meva passió per aquesta música.
A part d’això toco com a músic acompanyant amb Els Catarres i la Dàmaris Gelabert entre altres projectes…

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Tinc un segon disc en ment però encara molt borrós. També estic planejant treure un parell o tres de temes que tinc mig enllestits des de fa temps amb Kontimba.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Em sento molt satisfet de com ha quedat el meu disc. Hi he invertit molt de temps, diners i esforços i estic molt content del resultat.
També recordo especialment l’últim concert que vaig fer abans de la pandèmia amb “La Clave Secreta y Gonzalo Grau”, és la meva banda preferida i no m’hagués imaginat mai que podria acabar tocant amb ells.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

Si el projecte és interessant gaudeixo de la mateixa manera tocant tant com a solista com en secció. Però en general gaudeixo més tocant amb formacions més reduïdes com poden ser formacions més “jazzeres”.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Ufff… amb mil! Però en dic uns quants… Clark Terry, Wynton Marsalis, Pedrito Martínez, Herbie Hancock, Jacob Collier, Michael Brecker, Kurt Rosenwinkel, Greg Gisbert, Alain Pérez, Chano Dominguez, Paco de Lucia, Dafnis Prieto…

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Ara mateix dono classes de trompeta, improvisació i combo al conservatori de Bellaterra “El Musical”. També en dono a l’escola de música “Guell” de Riells i Viabrea i classes particulars online i presencials des de casa tant de trompeta com de trombó, harmonia i composició.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Trombó, congues, piano… M’encanten tots per igual.

Una afició no musical?

M’encanta el món del motor, de fet abans d’entrar al superior vaig fer mig curs de cicle formatiu de mecànica. M’encanta muntar i desmuntar coses, treballs manuals, sortir a fer rutes en moto o en cotxe…

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Us deixo un disc sencer!

The Rodriguez Brothers: “Impromtu”
https://open.spotify.com/album/6N6tR6uIeTOAZDhKZJDtoZ?si=_HbfMhlvTsS7UzL3BTyQ1Q

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

https://www.instagram.com/greghollis.music/
https://www.youtube.com/channel/UCUvGZzVJH6IVt-UHSIdFumQ
https://www.gregorihollis.com/

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Us vull recomanar a Gonzalo Álvarez, el meu professor del qual segur que apreneu moltíssimes coses súper interessants!


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!