Estrenem aquesta nova secció al web d’Avui coneixem… Es tracta de conèixer un/-a trompetista mitjançant un qüestionari trompetístic. La persona que es sotmet al qüestionari al final proposa a una altra i així sempre en cadena. L’encarregada de donar el tret de sortida és la Mireia Farrés.

Mireia Farrés - trompetistes.cat

Any de naixement…

1980

Lloc de naixement…

Santpedor

Lloc de residència…

Cerdanyola del Vallès

Signe zodiacal…

tinc mig cap a Capricorn i l’altre mig a Aquari. Vaig néixer a les últimes hores de Capricorn.

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Als 8 anys

Per què la trompeta?

Encara a dia d’avui m’ho pregunto. La meva iaia que em va acompanyar a l’Escola de Música diu que ho tenia claríssim quan em van preguntar. Així que podríem dir que potser la trompeta em va escollir a mi…

Qui són / han estat els teus mestres?

El Joan Arnau i en Charles Schlueter.

Qui són els teus ídols a la trompeta? 

No sóc massa de tenir ídols en general, sempre trobo coses que em fascinen de moltíssima gent, famosa, quotidiana, viva i trascendent. De quasi bé tothom que passa per les meves orelles me’n quedaria alguna cosa, que els fa únics, diferents i que per tant és digne de ser recordat.

Equipament actual que fas servir amb més freqüència? 

Toco amb trompetes i boquilles Monette. Boquilla C11 des dels 15 anys que no he canviat més que quan Monette m’envia alguna actualització. 

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

acostar-me al màxim en produir el so i les maneres que vull que soni cada cosa tal i com ho tinc al meu cap i lluitar per a què això passi. Hi ha dies que surt fàcil i d’altres que costa més, però les ganes hi són sempre.

Quins són els teus projectes actuals?

Estem fent presentació i concerts del disc que hem gravat a duet amb la Mercè Hervada, Temperaments. Lluitar perquè l’orquestra continuï sent una necessitat en aquests temps que corren. I ja pensant en un pròxim CD…

Algun projecte futur que puguis desvetllar? 

Tenim uns concerts si es poden fer el març amb el Reinhold Friedrich i la Laura Vukobratovic que espero que puguin sortir a la llum.

Mireia Farrés - trompetistes.catUn projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Sempre recordo la gira de concerts de Shostakovich amb la Martha Argerich com a molt especials. 

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant? 

La veritat és que en tots tinc feedbacks molt diferents que m’encanten. El poder de formar part d’un col.lectiu que lluita cada nota pel mateix objectiu no té rival quan realment la màgia passa. En els recitals vaig molt lluny i em sento molt lliure de poder fer i desfer sense cap mena de limitació i sempre són un xute d’energia. En els concerts de cambra, la connexió que s’estableix entre músics és brutal i normalment posa molt les piles. I en els formats on acostumo a tocar amb el Llibert i d’altres cracks del jazz, per mi són un aprenentatge on em treuen de la meva zona de comfort i em fan créixer a marxes forçades. Així que em costaria només haver-ne de triar un…

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Buff, n’hi ha molts. N’hi ha molts que he tingut el plaer d’acompanyar a l’orquestra i m’encantaria poder-hi fer algo en format més petit. Janine Jansen, Steven Isserlis, François Leleux i un llarg etc. M’hagués encantat poder veure la Jacqueline DuPre, i algun concert del Miles, per sentir la seva enorme aura d’aprop.  Per sort hi ha grans músics de tots els estils que em segueixen motivant per a seguir fent i somiant projectes.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Sóc professora a l’Esmuc i a Cromàtic. Una escola que hem creat conjuntament amb el Llibert, on tot és possible.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Robo molts sons i moltes essències de diferents instruments que intento aplicar en el meu. La trompeta és la meva veu, però m’encanta que sigui camaleònica i pugui sonar amb un oboè, un cello o que pugui passar l’arc com un violí. 

Una afició no musical?

Últimament el ioga ocupa part de meu inexistent temps lliure, llegir també m’agrada molt i cuinar sense pressa també. Però poder jugar amb els tres fills s’emporta la palma.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Només tinc Instagram i tampoc hi sóc molt activa….

@mireiafarrestrumpet

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Josep Antoni Casado


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!