Seguint la nostra cadena de recomanacions, l’Albert Marigó en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre l’Andrea Mirado al nostre qüestionari.

Andrea Mirado - trompeta

Any de naixement…

14/05/1996

Lloc de naixement…

Cambrils (Tarragona)

Lloc de residència…

a cavall entre Cambrils i Milà (Itàlia)

Signe zodiacal…

Tauro

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Als 7 anys

Per què la trompeta?

Va coincidir que un any abans d’escollir l’instrument, al meu pare (que no és músic ni ha fet mai música) li va donar per comprar-se una trompeta i apuntar-se a classes.
Jo el veia de tant en tant practicant a casa i vaig tenir curiositat de provar-la. Em va dir que era difícil fer-la sonar, però després d’insistir-hi em va explicar com s’havien de fer vibrar els llavis i em va ensenyar les posicions de pistons del do, el re i el mi i ho vaig fer a la primera.

Després vaig fer la roda d’instruments a l’escola de música on vaig poder provar tots els instruments, finalment vaig escollir la trompeta en primer lloc i em van agafar perquè el professor de trompeta va veure que tenia facilitat.

Qui són / han estat els teus mestres?

El meu primer mestre ha estat el Joan Ramon Reverté i Reverté que em va acompanyar des dels inicis i tot el grau professional. Entre mig, vaig fer un curs amb el Carles Herruz, també.

Abans del superior vaig començar amb el Luis González Martí, amb qui vaig estudiar els dos primers anys de superior, juntament amb el Pacho Flores i l’Alfonso González Barquín.
A tercer de superior vaig anar cap a Karlsruhe (Alemanya) on vaig acabar el superior i començar el màster amb el Prof. Reinhold Friedrich i, també amb els assistents Markus Klein, Friedhelm Biessecker, Sarah Slater.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Els meus professors

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Bach Stradivarius 42 ML
Schagerl Berlín Heavy
Breslmair G2

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Bending i Chicowitz

Quins són els teus projectes actuals?

Actualment estic tocant sovint amb l’orquestra de l’acadèmia del Teatro alla Scala de Milà fins a final del 2022.
També, paral•lelament tinc un projecte de música electrònica, que poc a poc va prenent més forma.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

No en puc donar gaires detalls encara, però estan relacionats amb el món electrònic.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Tinc varis records molt bons.
Un concert de cambra privat a Itàlia on vaig tocar el concert per piano núm. 1 de Shostakovich amb l’Alexander Romanovsky i un quartet de cordes. Al ser un concert privat, el públic estava al nostre costat, n’eren 10 persones només, i es podia sentir una màgia especial tocant per a ells, una sensació molt personal i propera. Amb la música m’agrada sentir i transmetre, i aquests concerts on pots sentir la respiració del públic són els que més m’ho permeten.

També, fa poc, el primer cop tocant a la boca del Teatro alla Scala: no havia tocat mai “allà abaix” i em va encantar. Em va donar la sensació de que la música pren molt més sentit, ja que fem part d’alguna cosa més gran (cantants, ballarins, etc). Vaig estar tot el concert emocionada com una nena petita i he de confessar que en moments vaig estar més pendent del que passava a d’alt l’escenari que de tocar…

Els dos concerts que vaig fer amb la cantant Adele al Palau Sant Jordi de Barcelona. Quasi 20.000 persones cridant, tot un espectacle. Aquell dia vaig saber que allò era algo fet per a mi.

I sempre concerts amb la JONDE, han estat per una part a nivell personal molt emotius, perquè implica una energia molt gran de cada una de les persones que hi està tocant; la majoria som persones somiadores que encara no exercim de manera professional/estable i aquells concerts són la cirereta del pastís de dies d’encontre que són ben allunyats del dia a dia del músic professional d’orquestra, és com estar en un núvol. I, per una altra part, a nivell trompetístic han estat sempre exigents amb repertoris “canyeros” com 5a de Shostakovich, Consagració de la primavera, etc. A més a més, l’últim concert amb la JONDE tocant de solista la 5a de Shostakovich, el meu professor el Prof. Reinhold Friedrich es trobava al públic de l’Auditorio Nacional de Madrid.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

Varis i molt diferents entre ells; he après que la clau en tot és gaudir del que fem, sinó no val la pena. Per això en totes les formacions que hi toco, ho faig perquè gaudeixo; rarament tocaré en una formació/contexte que no m’agradi (en aquell cas preferiria quedar-me a casa…)
Però tornant a la resposta de la pregunta; tant en orquestra simfònica, en agrupacions acompanyant a cantants “pop”, i sola tocant amb DJ.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Amb la cantant Beyoncé.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Actualment no em dedico a la docència però fins l’any passat, quan vivia a Alemanya, feia classes de trompeta a un conservatori i a una escola de música.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

La veu. Crec que és la forma més pura de crear un so, la forma més natural per a transmetre emocions i quan es combina amb les paraules tota la música pren molt més sentit.

Una afició no musical?

La moda, el futbol (veure’l, el món del periodisme esportiu i el Barça) i anar a córrer.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

El primer link és un concert on hi podeu trobar un gran amic meu de Los Angeles, Califòrnia: el Cyrus Allyar. Ha sigut el meu company de trompeta i pis a Karlsruhe. És un gran músic i té un do amb el piccolo. Tant és aquest, que el Prof. Reinhold Friedrich li va demanar de substituir-lo per a tocar el 2n concert de Brandenburg al festival de Verbier. Us en deixo un tros del concert al segon link..
I per acabar, però sempre parlant del Cyrus; va agradar tant que el van cridar per a enregistrar un CD amb Ana de la Vega i Ramón Ortega; en trobeu un petit tastet a l’últim link, però podeu escoltar l’àlbum sencer a les plataformes digitals, es diu: Bach Unbuttoned.

 

 

 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Per a contingut íntegrament professional i trompetístic, la meva pàgina de facebook: Andrea Mirado – Trumpet Player

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Yuri Hernández


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!