Seguint la nostra cadena de recomanacions, l’Àlex Rodríguez en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre l’Albert Marigó al nostre qüestionari.

Albert Marigó - trompetistesCAT

Any de naixement…

1989

Lloc de naixement…

Blanes

Lloc de residència…

Mainz, Alemanya

Signe zodiacal…

Capricorn

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Als 12 anys.

Per què la trompeta?

Als 6 anys vaig començar amb el piano a l’escola de música de Blanes. Després de 5 anys de tocar sol i de comparar-me amb el meu germà, excel·lent pianista, tot s’ha de dir, vaig decidir deixar-ho. Ma mare, però, volia que seguís fent música i va dir que toqués el cello. A mi no em va fer el pes perquè a Blanes hi ha una tradició molt grossa de banda i de cobla, i amb el cello no podia tocar amb els meus amics, per això vaig voler tocar la trompeta, i aquí estem.

Qui són / han estat els teus mestres?

A Blanes vaig començar amb en Josep Juan, vaig seguir a Badalona amb en Manel Barea, Barcelona amb la Mireia Farrés i finalment a Essen amb la Laura Vukobratovic.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Per suposat Wynton Marsalis, Gabor Tarkovi, Laura Vukobratovic, Mireia Farrés entre molts altres, sempre depenent del tipus de música!

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

El que més utilitzo és la trompeta en si bemoll alemanya Schagerl Berlin Heavy i la Bach Stradivarius 72, amb boquilla Breslmair.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

temps per fer altres coses, però un bon escalfament/rutina seria la resposta adient.

Quins són els teus projectes actuals?

Actualment no tinc cap projecte nou amb la trompeta, estic satisfet tocant amb la meva orquestra i tocant amb diverses formacions barroques i històriques.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Ara mateix res!

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Després de tants d’anys tocant, hi ha molts concerts que et marquen, tan per bo com per dolent, i et fan evolucionar en un sentit o en l’altre, però un de concret no en tinc. Procuro estar satisfet de tots els projectes on toco!

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

M’agrada molt tocar al fosso de l’òpera. Tocar i que tingui una repercussió en el que passa a l’escenari i el que rep el públic, és una sensació que m’agrada molt. A part, m’encanta tocar en grups barrocs la música de Bach.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Doncs m’agradaria compartir escenari amb la meva professora Mireia, després de tants anys mai n’he tingut l’oportunitat.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Faig algunes classes particulars a Mainz, res de l’altre món.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Doncs m’agrada l’oboè. Hi ha alguna cosa en la manera que s’ha de tocar que m’atrau. 

Una afició no musical?

Doncs l’escalada, la bici de carretera i els escacs.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

La formació històrica alemanya Concerto Köln tocant la Música aquàtica de Händel, i de fet tot el que toquen, és recomanable!

 

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Sí! A la meva companya de secció durant molts anys de JONC, l’Andrea Mirado.


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!