Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Carles Fabra en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el Ramon Reverté al nostre qüestionari.

Ramon Reverté - trompeta

Any de naixement…

1973

Lloc de naixement…

Sant Carles de la Ràpita (Tarragona)

Lloc de residència…

Reus

Signe zodiacal…

Lleó

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Vaig començar als 11 anys a la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca.

Per què la trompeta?

La veritat és que no ho sé, però recordo que ho tenia molt clar perquè al escollir-la el director de la banda hem deia que millor el fiscorn que jo era molt petit i m’aniria millor, i jo vaig dir que la trompeta o res. 

Qui són / han estat els teus mestres?

Vaig començar a la banda del poble amb un professor que tocava el bombardí i poc després un professor de trompa, el Lluís Baiges, al que, tot i no ser de l’instrument, li estic molt agraït sempre per aquells inicis. Després ja vaig estudiar al Conservatori de Tarragona amb Rogeli Rodríguez i més tard el superior a Barcelona amb Jaume Espigolé. A part he fet classes amb molts altres trompetistes Manuel López, Juanjo Serna, Carlos Benetó, Vicente Campos, Rudi Korp, entre altres, però sobretot m’han marcat molt Vicent Oliver, amb qui vaig fer moltes classes particulars i Enrique Rioja, un enorme professor i persona amb qui vaig fer nombrosos cursos.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Difícil escollir però Hakan Hardenberger potser un dels més grans, després els més típics com Marsalis, Maurice André o Alison Balsom. També m’agrada molt Miles Davis, un estil molt diferent. La llista seria molt gran però sobretot tinc també com a ídols els meus alumnes, perquè aprenc molt de tots ells.

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Les que faig servir més són la Trompeta en Sib Bach 72 i la Trompeta en Do 229, però també tinc Trompeta Piccolo Yamaha custom, Trompeta Re/Mib Schilcke, Fliscorno Yamaha.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Un bon escalfament per trobar les millors sensacions i tocar la música en les màximes prestacions possibles.

Quins són els teus projectes actuals?

La docència ocupa la major part del meu temps a l’Escola i Conservatori de Reus. Però ho compagino amb la direcció de la Banda Simfònica de Reus amb la que preparo un concert-espectacle on combinem banda i grup de malabars per a la propera edició del Trapezi (fira del circ a Reus).

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Doncs amb el Joan Carles Fabra vam editar Trompeta.1, què és un recull d’exercicis tècnics i estem pendents de continuar amb Trompeta.2. 

N’hi ha algun altre projecte però com està en procés de maduració el mantindrem en secret.

Ah i un que estaria molt bé seria la creació d’una Associació de trompetistes de Catalunya, “aquí lo dejo”.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

“Forvmbrass i la fàbrica dels metalls”, un DVD enregistrat a Salou en directe i que és un espectacle pedagògic amb un actor que porta el fil conductor i en el què, a més de la satisfacció musical, ens ho vam passar molt bé preparant-ho.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

He tingut sort de tocar en banda, orquestra, cobla, orquestra de ball, però potser amb la que més he gaudit és amb el quintet de metall.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Uf, amb tots, sempre pots aprendre de cadascun d’ells.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Sóc professor de l’Escola i Conservatori de Reus, on hi sóc des de l’any 1998.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Tinc predilecció per tots els metalls, però també hi ha un instrument molt gran que és la meva passió i és la Banda.

Una afició no musical?

Còrrer, tot i que ara ho tinc una mica aparcat. Però tinc pendent fer la meva segona marató…

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Puc recomanar-ne 3? 

Dos trompetistes : Hakan que toca el Concert de Tomasi (amb el que vaig acabar la carrera), Alison Balsom que toca el 1r moviment del Concert de Neruda (amb el que vaig aprovar les meves oposicions) i una banda de música (la meva gran passió), el mestre Brotons, dirigint la Banda Municipal de Barcelona amb un quintet de metalls excepcional com a solistes : Spanish Brass

 

 

 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Facebook : Joan Ramon Reverté Reverté

Instagram : @ramonrevertepaquel

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Joan Arnau, un gran professor de trompeta (Conservatori de Manresa)  i una gran persona


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!