Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Lluís Figuerola en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el Matthew Simon al nostre qüestionari i per això avui el coneixem.

Matthew Simon - Trompeta

 

Any de naixement…

1955

Lloc de naixement…

Long Beach, California

Lloc de residència…

Sant Cugat del Vallès

Signe zodiacal…

Geminis (bessons)

A quina edat vas començar amb la trompeta?

7 anys

Per què la trompeta?

És una història curiosa. Volia “fardar” als meus companys de classe parlant amb un noi més gran que jo al pati de l’escola. Li vaig dir, tu ets amic del meu germà (4 anys més gran que jo) i saps tocar la trompeta, oi? Em va dir que no era pas amic del meu germà, però que sí sabia tocar la trompeta. Aquell dia em va explicar com fer vibrar els llavis. Vaig entrar a classe estudiant la trompeta (vibrant els llavis) i com que feia soroll, em van enviar al despatx del director de l’escola per molestar als altres. Aquell dia van trucar a la meva mare per a que em vingués a buscar. Li vaig dir que sabia tocar la trompeta i ella em deia que no. Vaig insistir tant, que al final em va portar a la botiga de música i em van assignar una corneta, ja que no podia aguantar el pes d’una trompeta a la mà, i la vaig fer sonar… Així que, em van buscar un professor, i d’aquesta manera va començar la meva passió per aquest instrument.

Qui són / han estat els teus mestres?

Kenny Harr, Joan LaRue, James Stamp, John Clyman, Roger Jean Marie (Orquestre Nacional de France), Roger Voisin (Orquestre de Boston), Bobby Shew, Jon Faddis, John Aigi, Luis González, entre d’altres, i també tots els meus alumnes!

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Harry James, Doc Severinsen, Rafael Méndez, Bud Herseth, i molts més. Tenen un timbre fabulós.

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Una Bach 72* amb tudell 42, dels anys 80, amb els pistons recalibrats per Bob Reeves. Broquet: Tottle 3D amb el backbore G (de Armando Ghitalla)

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Una bona rutina que ha d’incloure totes les facetes bàsiques de la trompeta: notes llargues, flexibilitat, picats, escales, l’estudi d’intervals d’Arbans, articulació, dits, tessitura, etc. Després, alguna cosa de música i el que he de preparar de repertori per a tocar.

Quins són els teus projectes actuals?

Ara mateix estic més bé dedicat a la docència a l’ESMuC i al conservatori del Liceu. A part d’això, evidentment, faig bolos, com tothom.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Per ara, recopilo i escric temes per fer un segon disc.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

La gira, durant dos anys, amb la Buena Vista Social Club, amb Ibrahim Ferrer

En quin tipus de format o formació musical gaudeixes més tocant?

La veritat és que si la música està ben tocada, jo gaudeixo. Toco en quasi tots els estils: orquestra simfònica, big band, pop, rock, funk, música llatina, jazz en el format que sigui, etc. Si els músics toquen bé, em sento a gust. Ara bé, m’agrada especialment el post bop en sextet.

Amb quin músic t’agradaria o t’hauria agradat compartir escenari?

Amb Leonard Bernstein. Estava a punt de fer una gira mundial de WEST SIDE STORY sota la seva direcció, però es va cancel·lar degut a la fragilitat de la seva salut, i finalment a la seva mort. M’hagués fet moltíssima il·lusió.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Soc professor al conservatori de l’ESMuC i al conservatori del Liceu. Soc el primer professor oficial d’Espanya per donar classes en l’especialitat de trompeta jazz i música moderna.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Trombó, i piano.

Una afició no musical?

Llegir (normalment biografies o llibres de no-ficció) caminar per la natura, i intento aprendre a cuinar millor.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Facebook: Matthew L Simon
Instagram: matthewlsimon

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Benet Palet


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!