Seguint la nostra cadena de recomanacions, l‘Arnau Morell en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre la Berta Gala al nostre qüestionari.

Berta Gala - trompeta

Foto: Marc Vila

Any de naixement…

1992

Lloc de naixement…

Vilanova i la Geltrú

Lloc de residència…

Vilanova i la Geltrú

Signe zodiacal…

Geminis

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Ara no ho recordo bé, diria que als 10 aproximadament 

Per què la trompeta?

La meva mare tocava a la banda de l’escola de música i a mi em cridava molt l’atenció així que només volia poder tocar un instrument per poder anar-hi i tocar en grup (llavors jo just havia començat piano)

Qui són / han estat els teus mestres?

El meu primer mestre va ser l’Emili Serrano, després arrel de la Jonc vaig conèixer a en Pep Casado, el que va fer que volgués seguir estudiant i fer el Superior, on ell va ser el meu mestre junt amb en Luis González. També he fet alguna classe amb en David Pastor, qui no voldria!

Qui són els teus ídols a la trompeta?

De petita només tenia ulls per la Mireia Farrés, sempre va ser el meu referent junt amb en David Pastor i en Pep Casado. Aquí mateix tenim persones que toquen increïblement bé i que estimen la música d’una manera contagiosa. En Chet Baker em va obrir un món, des de llavors només volia aprendre a inventar melodies maquíssimes al moment.

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Toco amb la meva estimada Bach 43 estrella  i una boquilla breslmair 1i ¼.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…

una bona dosi de flexi 😉 i acabar sempre tocant alguna cosa pel sol fet plaer de tocar …”

Quins són els teus projectes actuals?

Actualment toco amb la Balkan Paradise Orchestra i Gertrudis.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Així no seria una sorpresa 😉

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Intento passar-ho sempre al màxim de bé tocant i donar-ho tot, tinc records molt bonics i se’m fa difícil triar!

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

És dificilíssim de dir.. perquè m’encanta tocar i fer música. El que sí que puc dir és que m’agrada no encasellar-me sempre en un format o estil. Anar variant em dóna l’aire fresc que necessito  i em fa mantenir en forma. La Balkan em dona tot el caliu dels metalls , però també gaudeixo tocant en big band.. formacions petites, formacions més poperes… no em puc decidir!

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

M’encataria tocar amb Snarky puppy molt fort.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Dono poquetes classes, però les que faig són a l’Escola Pia de Balmes i ara tot just començo a l’Escola del  Palau

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Trobo que la veu és flipant, et dona una llibertat infinita. Crec que estic tant viciada a tocar la trompeta com a cantar.

Una afició no musical?

Ballet. M’encanta desconnectar per pensar només en col·locar el meu cos , estirar i respirar.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

https://www.instagram.com/galaberta/

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

I tant! la MILA GONZÁLEZ


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!