Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Jordi Barnola en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el Guillem Cardona al nostre qüestionari.

Guillem Cardona - trompeta

Any de naixement…

1997

Lloc de naixement…

Berga

Lloc de residència…

Luzerna, Suïssa

Signe zodiacal…

Cranc

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Als 7 anys.

Per què la trompeta?

Curiosament des de petit sempre havia volgut tocar la guitarra, però durant la roda d’instruments de l’Escola de Música de Berga no vaig connectar massa bé amb el professor, per sort (sinó no estaria aquí ara). Finalment no sé gaire perquè però vaig decidir tocar la trompeta, suposo que per a poder tocar a la Patum. 

Qui són / han estat els teus mestres?

Vaig començar a l’Escola Municipal de Música de Berga amb el Sergi Beringues i la majoria de cursos amb el meu admirat amic Xavi Planes.

Vaig tenir la sort d’entrar a l’ESMUC on vaig aprendre de la Mireia Farrés, del Matthew Simon en trompeta jazz i un semestre amb Manuel Blanco. 

Un cop acabat el superior vaig estar un any realitzant classes particulars amb el Luis González

Actualment estic cursant el Máster en Música de Cambra amb els meus companys de KamBrass Quintet a la Hochschule Luzern amb Huw Morgan i Immanuel Richter com a professors de trompeta i cambra i també Martin Schippers, Lukas Christinat, Olivier Darbellay i Thomas Rüedi com a professors de música de cambra.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Sempre he admirat molt a la Mireia Farrés per aquesta capacitat camaleònica que té de tocar la trompeta. M’inspira molt veure la diversitat de colors i textures que pot aconseguir amb aquest instrument. 

També trobo impressionant la feina que han fet i fan els Spanish Brass vivint de la música de cambra, son una gran font de llum per a mi.

Actualment estic enamorat de les ganes de viure i d’expressar la música del meu professor Immanuel Richter. 

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Guillem Cardona - trompeta

Una boquilla vella del Luis González de la marca Stomvi que no està catalogada.

Trompeta en Bb Bach Stradivarius Model 37. 

Trompeta en C Instruvents.

Piccolo Stomvi titán amb boquilla Romera Brass.

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

Recordar-me la sort que tinc de gaudir de la música. A vegades em capfico tant amb aspectes tècnics que se m’oblida el més important, somriure’m.

A més a més, sempre al acabar la jornada un bons bons pedals o ‘’cool down’’ m’ajuden a sentir-me fresc i a que tot sigui més fàcil l’endemà.

Quins són els teus projectes actuals?

Actualment el projecte que ocupa major part de la meva vida és KamBrass Quintet. Un quintet de metalls creat fa 4 anys a l’ESMUC amb el qual ara tinc la gran sort de fer un Màster de Música de Cambra. Tenim moltes ganes de lluitar i créixer en el món de la música de cambra on els metalls sempre hi hem estat una mica més apartats que els quartets de corda i/o altres formacions.  

També farà un any i mig que estem donant forma al projecte de Duo Loopa amb la meva amiga Mariona Puig. Es tracta d’un grup de versions amb un format diferent i innovador, on creem bases musicals en directe jugant amb una loop station utilitzant la trompeta, el beatbox i la veu. 

A més a més, també formo part d’Antídot Ska Band i del grup de versions Thug Life.

Guillem Cardona - trompeta

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

Aquest any vinent farem 5 anys amb el quintet i tenim ganes de fer algo gran… 

També estic a l’espera de que surti a la venda aquest nadal la nova loopstation que portarà noves idees i canvis en el format de Duo Loopa.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

El projecte de KamBrass és el projecte de la meva vida. Em fa molt feliç veure el que hem aconseguit i el que encara ens queda per caminar i somiar. No hi ha res més bonic que fer música amb amics, respecte i bon ambient.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

No tinc un format preferit. Quan disfruto més tocant és quan estic envoltat de gent maca que em fan estar còmode fent música. Prioritzo l’ambient a la formació en si.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

M’encantaria compartir escenari amb Robin Cavailles, un músic cantant i beatboxer francès que m’inspira amb la seva manera d’entendre la música. Crec que ens entendríem molt bé i tindríem unes converses molt interessants.

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Vaig haver de deixar la docència al Conservatori de Música dels Pirineus i a l’Escola de Música de Berga l’any passat al començar el màster a Suïssa.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

El cos humà. M’encanta veure i experimentar les possibilitats infinites que té la veu i el cos humà. Últimament estic molt enganxat a la pràctica del beatbox i trobo fascinant poder realitzar tota aquesta música en un instrument propi que tothom té a l’abast.

Una afició no musical?

M’agrada córrer i la majoria d’esports. També gaudir d’un bon llibre i de la cuina sense presses. 

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Us deixo un Preludi i Fuga de Bach preciós interpretat per KamBrass Quintet.

https://www.youtube.com/watch?v=mqQDqtAFioA&ab_channel=KamBrassQuintet

I sé que aquest segon no és molt trompetístic però cada cop que escolto aquest ‘track’ em brillen els ulls i m’agradaria que més gent pogués sentir aquesta sensació.

https://www.youtube.com/watch?v=sw6DFQu3EF0&ab_channel=Swissbeatbox

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Em podeu trobar al meu instagram personal: https://www.instagram.com/cardonatrumpet/

Amb KamBrass Quintet estem molt actius a instagram i youtube:

https://www.instagram.com/kambrassquintet/

https://www.youtube.com/channel/UCgNQ-OhxOIp7tZP4_GWYRtQ

Podeu donar un cop d’ull també a Duo Loopa:

https://www.instagram.com/duoloopa/

https://www.youtube.com/channel/UCQtkBMoivy3E1ZF2ji3AsRA/videos

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

El meu company de batalles, Joan Pàmies.


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!