Avui tenim un post molt especial. Arran del recent traspàs del David Solernou el Joan Arnau ha tingut la iniciativa de voler recordar-lo amb aquest article a mode d’homenatge. Hem volgut comptar amb els que probablement eren els trompetistes més propers a ell per simular les que haguessin estat les respostes del David. Per tant aquest post compta amb la col·laboració del Gabriel Prieto, el Christian Querol, el Sergi Marquillas i el Carles Pons. Hem de dir que la publicació d’aquest post compta amb el vist-i-plau dels pares del David i de l’Andrea, la seva parella.

David Solernou - trompeta

Any de naixement…

1991

Lloc de naixement…

Manresa

Lloc de residència…

Sant Joan de Vilatorrada

Signe zodiacal…

Virgo

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Als 6 anys

Per què la trompeta?

Quan els pares del David i el seu germà se’n van anar a viure a la seva residència actual, llavors ell tenia cinc anys. Per problemes amb l’antena de la televisió només es podia veure la 1 i la 2. Ell es quedava embovat mirant els concerts de clàssica que feien a la 2. En veure aquest interès per la música, els seus pares van parlar amb els seus veïns, els pares del Josep Antoni Casado, i els hi van comentar. El Pep li va dir que anés a casa seva a provar, i allà va ser quan van fer la primera classe. Després de 4 o 5 dies més de classes, li va dir que s’apuntés a la Fundació Cerdans Sallés de Santpedor. I aquell mateix curs, que ja feia uns mesos que havia començat, el van apuntar. Allà el David va triar la trompeta, i quan en Cerdans li va preguntar que volia ser de gran, ell va contestar: vull ser músic i pagès!

Qui són / han estat els teus mestres?

El Ferran Cerdans i el Josep Antoni Casado a la Fundació Cerdans Sallés de Santpedor. El Joan Arnau al Conservatori Municipal de Música de Manresa. El Josep Antoni Casado, el Luis González, el Manuel Blanco i el Carlos Megías al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Miles Davis & Wynton Marsalis

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Bach New York Sib
Schilke B3 Sib
Boquilla Romera brass
Stomvi Master C
Flugel Arnold & Sons

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

L’agraïment de poder dedicar-me a aquest magnífic ofici. Com diria l’estimat David: “Escalfar és de covards!” Us l’heu d’imaginar fent aquesta afirmació amb una birra a la mà, una de les coses que tampoc podia faltar.

Quins són els teus projectes actuals?

Des de feia dos anys era trompetista de la Cobla-Orquestra Internacional Selvatana. La qual cosa l’omplia d’orgull i felicitat. I li ocupava una gran dedicació.
També estava molt compromès amb la tasca divulgativa de la música per a cobla en els més petits. Amb un projecte educatiu que havia portat a moltes escoles del país.
Desenvolupar una bona tasca pedagògica en les quatre escoles on treballava.
I sempre estava disposat a involucrar-se en qualsevol altre projecte que fos necessari.

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a?

Els concerts amb les cobles Sant Jordi i Marinada al Palau de la Música.
Formar part de la Jonc alevins i de la Jonc.
El concert amb la Big Band EPSE al Festival de Música Jazz i Blues de Seia (Portugal).
Els enregistraments amb la Cobla de Cambra de Catalunya.
La formació de la Cobla Camps.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

En David gaudia molt amb la cobla, interpretant sardanes i molts altres tipus de música per a cobla. Però també en formació d’orquestra de ball i orquestra simfònica. I tampoc ens podem oblidar del que disfrutava tocant en txarangues. Era feliç tocant…

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Amb el Josep Antoni Casado

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

A l’Àrtic, escola de música i laboratori sonor de Barcelona. A l’escola de música i conservatori de grau professional Trémolo de Barcelona. A l’escola de música Esclat de Manresa. I a l’escola municipal de música de Ponts i Oliana.

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Li agradava molt cantar, a més tenia molt bona veu. El van animar a apuntar-se a fer cant com a segon instrument al Liceu, però finalment no ho va escollir.

Una afició no musical?

En David era un amant del camp i de l’hort, quan podia s’escapava a caminar o a ajudar a les tasques del mateix, acompanyat també dels seus estimats gossos Ekaitz i Iune. També era un bon aficionat del Barça i dels bons cotxes, el mestre Esteve Molero ja li va dir que el BMW era per la vida mundana i que allà dalt ja devia anar amb Mercedes. I sobretot no ens podem oblidar de una de les seves principals aficions, seure a una taula d’algun bar amb els amics, parlant de tot i res i menjant i bevent com si no hi hagués demà.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

 

 

Tanquem aquest post recordant una de les seves intervencions a les xarxes socials. En un post del Sergi Vergés el David Solernou comentava:
“Amb 30 anys tinc la sort de dir que visc d’aquest bonic ofici que és la música tant com a intèrpret i com a docent però la veritat que no és un camí fàcil… però al mateix temps et sents orgullós d’arribar a conseguir-ho. Són temps diferents i més difícils però el somnis estan per perseguir-los! Ah! I m’agradaria que fóssim immortals per poder gaudir dels avis, pares, fills, amics… tota la vida però el guió és un altre i ens toca gaudir dels quatre dies que dura el joc. Tempus fugit!”


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!