Seguint la nostra cadena de recomanacions, el Rogelio Rodríguez en el seu qüestionari trompetístic ens va proposar sotmetre el David Urrutia al nostre qüestionari.

David Urrutia - Trompeta

Any de naixement…

18/10/1994

Lloc de naixement…

Tarragona

Lloc de residència…

Tarragona

Signe zodiacal…

Balança

A quina edat vas començar amb la trompeta?

Als 9 anys.

Per què la trompeta?

Va ser l’instrument que més em va cridar l’atenció durant la roda d’instruments de l’Escola de Música de la Banda Unió Musical de Tarragona. En aquella edat només sentia que volia tocar un instrument. 

Qui són / han estat els teus mestres?

He tingut molts però els que més m’han marcat han sigut Carles Fabra (actual professor del conservatori de Tortosa) amb qui vaig estudiar el grau elemental a l’Escola de Música de la Banda Unió Musical de Tarragona, Rogelio Rodríguez amb qui vaig fer els estudis de Grau Professional al Conservatori de la Diputació de Tarragona. Un cop acabats els estudis a Tarragona vaig anar al País Basc a cursar els estudis de grau superior amb Luís González, on també vull remarcar la tasca de Alfonso González com a professor de repertori orquestral i per últim, la professora Laura Vukobratovich amb qui vaig cursar els estudis de Màster a Essen (Alemanya) a la Folkwang Universität der Künste. Actualment podria anomenar com a mestres els alumnes de trompeta amb qui dia rere dia aprenc com fer les coses més fàcils i simples.

Qui són els teus ídols a la trompeta?

Realment van canviant segons l’evolució dels meus gustos, però els que mai fallen són: Maurice André, Reinhold Friedrich, Hakan Handenberger i Wynton Marsalis. Tot i així sóc molt fan de la música de cambra escrita per vent metall. Spanish Brass, Canadian Brass, German Brass, Mnozil Brass, etc.  

Equipament actual que fas servir amb més freqüència?

Utilitzo trompetes americanes Bach en sib i do, en trompetes alemanes tinc Dowids en sib i Rico Kühn en do i per últim, utilitzo piccolo Yamaha. 

Completa la frase: “En el meu dia a dia amb la trompeta no pot faltar…”

…disfrutar. Si acabo l’estudi amb la sensació d’haver disfrutat sento que ha sigut un bon estudi. 

Quins són els teus projectes actuals?

Sóc persona de voler tirar moltes coses endavant, amb energia i amb ganes de crear molt allà on estic, però el meu projecte més gran és anar millorant dia a dia ja que sense això cap projecte pot arribar a tenir la força i qualitat  necessària.

Algun projecte futur que puguis desvetllar?

M’encanta tocar en concert, la docència i la música de cambra de vent metall. Així que algun dia espero poder unir aquests tres aspectes. 

Un projecte, disc, concert, fet… del que t’hagis sentit especialment satisfet/-a? 

Un projecte que em va donar molta força per prendre la decisió de tornar a Espanya són els vídeos que trobareu a Youtube on parlo sobre conceptes del llibre “Así habló Arnold Jacobs” de Bruce Nelson batejat com “los valientes del metal”. El transfons d’aquesta sèrie de vídeos era compartir informació clara, simple i senzilla que personalment m’ha aportat molt. Vaig fer aquests vídeos sobretot pensant amb el  meu jo dels 16 – 17 anys, responen a la pregunta de: com m’ensenyaria jo mateix si ara em trobes en aquesta etapa? Increïblement al cap de pocs mesos m’he vist davant d’alumnes en aquestes edats amb els que comparteixo informació que m’ha costat molt d’esforç i anys d’estudi assimilar per tal d’escurçar el seu procés d’aprenentatge.

En quin tipus de format o formació musical disfrutes més tocant?

Disfruto molt tocant en orquestra, banda però sobretot en quintet i grup de metalls. M’encanta la versatilitat d’estil i formats que pot tindre un concert de música de cambra.

Amb quin músic t’agradaria o t’hagués agradat compartir escenari?

Algun dia m’encantaria poder compartir escenari amb Luís González per la felicitat que desprèn al trepitjar un escenari.  

Si et dediques a la docència… ens expliques on?

Actualment dono classes a l’Escola de Música i Conservatori Municipal de Lleida en substitució de l’Helio García. Vull destacar que des de que vaig arribar ja em vaig trobar amb alumnes amb bona base per treballar i una metodologia de treball molt ben organitzada. 

A banda de la trompeta… un instrument preferit?

Em passo tot el dia cantant, ja sigui donant classe o estudiant o a la dutxa… així que penso que el cant, és un instrument preciós que tots portem de sèrie.

Una afició no musical?

M’encanta la natura i els esports que es poden fer en ella. Actualment destacaria el senderisme. A part, m’encanta emprenyar el meu gat.

Ens recomanes un ‘track’ per escoltar/visualitzar en línia?

Em ve de gust compartir un dels millors concerts que vaig tindre amb una orquestra de casa: l’Orquestra Simfònica Càmera Musicae tocant Star Wars. 

Les teves xarxes socials i enllaços que vulguis compartir

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4OeNu2uZX93aeFMKoroeDQ

Instagram: https://www.instagram.com/durrutiaferre/

Ens proposes un/-a trompetista per sotmetre’s al nostre qüestionari que no hagi participat ja?

Carles Fabra


Compra'ns un cafè

Aquest és un projecte que hem desenvolupat sense ànim de lucre. Si t'ha estat d'ajuda o et sembla una bona idea, si us plau, contribueix al projecte donant una quantitat simbòlica a través del PayPal o Stripe.
Donació

Uneix-te

Formem tots plegats la comunitat virtual entorn la trompeta més gran a Catalunya!

Uneix-te al grup de Telegram.

You have Successfully Subscribed!